Télikertek fedése

A télikertek alapelve a maximális fény, és természet közeliség biztosítása, ezért a szerkezetek fedését mindenképpen fényáteresztő anyaggal javasolt kialakítani. Ezért télikertjeink üveg, polikarbonát, ill. esetenként plexi fedéssel készülhetnek.

  • A polikarbonát egy kamrás szerkezetű megfelelő hőszigeteléssel bíró, kifejezetten fedésekre történő felhasználásra kifejlesztett UV álló műanyag. Nagy előnye, hogy nagyon könnyű, így a szerkezetre adott terhelése minimális. Táblás kiszerelése egyszerűvé teszi alkalmazását, mert a helyszínen méretre szabható. Többféle színárnyalatban létezik, ami a fényáteresztését is befolyásolja. Tisztán átlátni nem lehet ezeken az anyagokon, a kamrás szerkezete miatt, így a tetőn lerakodó szennyeződés belülről nem érzékelhető. A polikarbonát fedések ezáltal nem igényelnek különösebb tisztítást, karbantartást. Hátránya, hogy az eső kopogása élesebben jelentkezik, mint az üvegen.
  • Az üveg tetejű télikertek páratlan esztétikai élményt nyújtanak, miközben a lakásunkból kémlelhetjük a csillagos égboltot. Az üvegfedés alkalmazása esetén mindenképpen ragasztott biztonsági, esetenként edzett üveget kell alkalmaznunk a balesetveszély elkerülése érdekében a fesztávtól függő üvegvastagságban. Ezáltal a szerkezet terhelése lényegesen megnövekedik, így a teherhordó szerkezetet erősebbre kell méretezni, ami költségnövekedést eredményez. A pontos tetőüveg méreteket csak a vázszerkezet helyszíni összeépítését követően tudjuk felvenni, és ezt követően kell az üvegeket legyártani, így a kivitelezési idő ezzel meghosszabbodik. Az üveg tetejű télikert hátránya, hogy tisztítása, karbantartása nehézkesen megoldható.
  • Speciális esetekben elsősorban a súlyterhelés csökkentése érdekében lehetőség van plexi fedések alkalmazására. Többféle színárnyalat létezik, de lehetőség van teljesen átlátszó, üvegszerű plexi alkalmazására. Hátránya, hogy kis táblamérete miatt anyagfelhasználása gazdaságtalan, és hőszigetelési képességei alacsonyabbak az üvegnél. Leginkább teraszlefedések egyrétegű fedéseként javasolt használatuk.

AKTUÁLIS AKCIÓK

Szuper akciós árak!
Kérjen most ajánlatot!

Tovább olvasom

HOGYAN KÉSZÜLT?

Nézze meg a télikert
építés folyamatát!

Tovább olvasom