Funkció

Első lépésként azt kell meghatároznunk, mire szeretnénk majdani télikertünket használni. Ez nagy mértékben befolyásolja a szerkezet műszaki paramétereit, ami egyenes arányban áll annak költségeivel.

Tervezhetjük a teraszunk bezárásaként a terasz előnyösebb, hosszabb ideig tartó kihasználhatósága érdekében, esetlegesen a növények téli tárolása céljára. Ebben az esetben a hőszigetelés kevésbé fontos szempont, a napsütés hatására, és az épületből nyert hő miatt a télikert hőmérséklete a tapasztalataink szerint a leghidegebb téli időben fűtés nélkül sem hűl le 10-12 °C alá.

Amennyiben kellemesebbé és hosszabbá szeretnénk tenni a Télikertünkben eltölthető időt gondoskodnunk kell annak fűtéséről. Ez történhet akár mobil fűtőberendezésekkel, de az épület fűtési rendszerére is csatlakozhatunk.

Igazán tökéletes megoldásként a télikertet szervesen integrálhatjuk az épületbe, így egy teljes értékű, télen-nyáron használható helyiséget alakíthatunk ki. Ebben az esetben nagyon fontos a télikert és az épület szerkezeti, elsősorban hőszigetelési csomópontjainak a szakszerű megtervezése, kialakítása, és a fűtés optimális kiépítése. Gondoskodnunk szükséges továbbá a megfelelő árnyékolásról, melyre számos alternatíva áll rendelkezésre.

Szellőztető rendszerek, ill. léghűtés, vagy klimatizálás alkalmazásával a télikert komfortját tovább növelhetjük.

AKTUÁLIS AKCIÓK

Szuper akciós árak!
Kérjen most ajánlatot!

Tovább olvasom

HOGYAN KÉSZÜLT?

Nézze meg a télikert
építés folyamatát!

Tovább olvasom