Épületkapcsolat, benapozottság

Amennyiben meglévő teraszra szeretnénk télikertet telepíteni, az adottságokhoz kell igazodni, így sajnos ebben az esetben sok alternatívára nincsen lehetőség. A télikert funkciójának függvényében kell eldönteni, hogy az épülethez direkt módon, annak egy helyiségével összeépítve, vagy külön helyiségként ajtóval a ház a többi részétől elválasztva szeretnénk megvalósítani. Utólagos teraszbeépítések esetén javasolt a télikertet nyílászáróval elhatárolni az épülettől, de megfontolandó annak kiváltása a lehető legnagyobb méretű üvegfalra az esztétikai élmény érdekében.

Új ház tervezése esetén a télikertet célszerű úgy tájolni, hogy a benapozottsága lehetőség szerint napi 6-7 óra legyen. Túl sok fény esetén a növények károsodást szenvedhetnek, illetve a felmelegedés is túlzottan erős lehet. Túl kevés fény esetén a télikert hangulata kevésbé lesz harmonikus. A tervezés fázisában célszerű a télikertet az épület központi helyén kialakítani, mert az üvegház hatás által nyert hőt így tudjuk legjobban az épület felé hasznosítani. Ideálisan elhelyezett télikert napos idő esetén szinte a teljes épület fűtését képes biztosítani.

A nyári melegekre való tekintettel, ill. túlzott benapozottság esetén mindenképpen előnyös a télikert árnyékolásáról gondoskodnunk. Ehhez igen széles választékot kínálunk, különféle kézi, motoros, belső- külső árnyékoló rendszereket alkalmazhatunk.

AKTUÁLIS AKCIÓK

Szuper akciós árak!
Kérjen most ajánlatot!

Tovább olvasom

HOGYAN KÉSZÜLT?

Nézze meg a télikert
építés folyamatát!

Tovább olvasom